Om objektifiering och #metoo

Så här skriver jag i min bok om hur man kan börja arbeta förebyggande mot trakasserier, med anledning av #metoo:

Händer det att du, kanske omedvetet, objektifierar en kollega? Eller ännu värre, gör det medvetet? Fundera då över hur du kan förändra dig. Ser du det hända omkring dig? Stötta i så fall offret och lyft fram personens kompetens och kunskaper och markera tydligt för härskaren att det som händer inte är okej. Det är inte acceptabelt med en ”hö-hö”-kultur på en arbetsplats om det innebär att någon riskerar att känna sig utanför eller trakasserad. En hö-hö-kultur är ett förhållningssätt där objektifiering, könsrelaterade skämt, nedsättande kommentarer om andra och ”grabbighet” är en naturlig del av vardagen. Det här förekommer i alla möjliga sammanhang och kan utövas av både kvinnor och män, och det sker ofta öppet och ”bara på skoj”.

Härskartekniker – identifiera, hantera och förebygga

Vad är en härskarteknik? Vad är inte en härskarteknik? Härskartekniker – identifiera, hantera och förebygga lär dig att identifiera några av de vanligaste härskarteknikerna, men framför allt ger den dig idéer om hur du kan hantera dem när du eller någon i din närhet blir utsatt. Du får också tips på hur du kan arbeta med att förebygga att teknikerna får fäste på jobbet, i föreningen eller i kompisgänget.Oavsett om du är chef, ledare, medarbetare, suppleant eller bara en i gänget kan och måste du bidra till att sätta ramarna och spelreglerna för vad som ska gälla i din grupp.

Kvinnliga Talare

Camilla Ländins föreläsningar motiverar till engagemang och eftertanke och hon arbetar med kommunikation i fokus. Hon är författare till boken Härskartekniker – identifiera, hantera och förebygga. Som föreläsare är hon avslappnad och prestigelös med glimten i ögat. Utveckling av grupper, team och ledare är hennes styrkor. Boka en föreläsning med Camilla Ländin här.

Läs mer och boka mig på kvinnligatalare.se.

Jag tycker att jag fick otroligt snabbt och tydligt svar. Efter ytterligare en mailkontakt med arbetsgivaren kunde ärendet lösas snabbt.

Privatperson som köpt HR-stöd

Det här är kanske den bästa utbildning jag har varit på. Den borde alla våra förtroendevalda gå.

Om utbildning kring nya mötesformer, regionchef LRF

Detta är en bok både för den som behöver ta mer, eller mindre plats i sociala sammanhang. Den kan användas som verktyg som för personer som vill sätta ner foten på ett sätt som inte skapar konflikter, utan ger positiv förändring.

Ur recension Du & Jobbet nr 2 2014