Sagt om oss

Camilla har ett bestämt agerande med inslag av humor. Ger goda exempel och bjuder på sig själv.

— deltagare ledarskapsutbildning

Härskartekniker

Vad är en härskarteknik? Vad är inte en härskarteknik? 

Boken Härskartekniker – identifiera, hantera och förebygga lär dig att identifiera några av de vanligaste härskarteknikerna, men framför allt ger den dig idéer om hur du kan hantera dem när du eller någon i din närhet blir utsatt. Du får också tips på hur du kan arbeta med att förebygga att teknikerna får fäste på jobbet, i föreningen eller i kompisgänget.

Här hittar du smakprov och tankar från boken, dela gärna med dig av dina egna erfarenheter och reflektioner! Tänk på att hålla en trevlig ton, jag förbehåller mig rätten att moderera kommentarerna.

————————————————————————————————————————–

 

Boken Härskartekniker som samtalsöppnare

Jag föreläste för KyrkA, fackförbundet för akademiker anställda i Svenska Kyrkan, häromdagen. Och det visade sig att de på ett praktiskt sätt använder min bok i sitt interna utvecklingsarbete! Förbundstyrelsen har haft den som litteratur, gått igenom och diskuterat, och på så sätt börjat ringa in en del av de problem som organisationen har. Med utgångspunkt i härskarteknikerna har de blivit mer medvetna om vilken jargong som råder, om hur hierarkier upprätthålls och hur konflikter får näring genom skitsnack och brist på kommunikation.
Så himla roligt! Det var ju precis det här som var mitt syfte med boken, att ha den som ett verktyg för att bli bättre och tydligare i dialogen och hitta sätt att hantera och förebygga problem i arbetsmiljön.  Nu hoppas jag såklart att fler tar med sig idén och arbetar vidare i sina församlingar och arbetslag. Och att andra organisationer inspireras att göra detsamma!

Att komma ut som slöfock

Nu finns min andra krönika i tidningen Arbetsliv ute att läsa här, eller i en papperstidning nära dig!
Jag erkänner att jag är en slöfock, du också kanske?

Kalla mig krönikör!

I höstas fick jag frågan om att bli krönikör i Prevents tidning Arbetsliv. Och det var ju så klart inte något jag tackade nej till! Jätteroligt sätt att nå ut med mina tankar, och också ett trevligt sällskap av kompetenta skribenter och läsare att befinna sig i :-)
Den här veckan publiceras min första krönika i tidningen, både den tryckta och den digitala versionen. Glad och stolt över mig själv tar jag helg. Läs gärna min krönika här.

Lite hyfs tack!

Jag bloggar, mer regelbundet än här, på Ett Gott Arbetsliv-bloggen. Mitt inlägg där idag tar upp en variant av härskartekniker som jag inte riktigt sätter något namn på, utan som mest verkar vara brist på hyfs. Läs gärna inlägget här!

Tidningen Arbetsliv

Tidningen Arbetsliv som ges ut av Prevent har en artikel om mig och härskartekniker i sitt senaste nummer. Och världens coolaste bild! Vill du läsa hela tidningen så finns den här, jag är på sidan 28-29.

Tidningen Arbetsliv nr 4/14

Kul jobbstart

Det är roligt att börja jobba igen efter semestern när man hittar en så här fin exponering av boken!

Sisu Bokklubb

Sisu idrottsböcker är en bokklubb för ledare och aktiva i idrottsrörelsen, och det är väldigt roligt att de tar in min bok i sitt månadsutskick!

 

Artikel om att skapa team!

Jag har skrivit en artikel om att skapa ett team av sin grupp på företagande.se. Den utgår ifrån Susan Wheelans teorier om gruppers utveckling, läs gärna artikeln här!

När Jante härskar

Idag har jag en publicerad artikel på Företagande.se, den här gången utvecklar jag vad som händer när Jante används som härskarteknik, och hur det kan påverka dig som företagare. Och såklart, hur kan du hantera det när du hamnar i en sådan situation. Läs artikeln här!

Författare på företagande.se

Jag har fått äran att vara författare på siten företagande.se! Jag kommer att skriva kortare artiklar där lite ny och då, på temat härskartekniker, men också andra saker som jag engageras av och arbetar med.

Här är länken till mitt premiärinlägg!

Och en artikel till…!

På Arbetslivets Dag i förra veckan var även en journalist som skriver för suntliv.nu och intervjuade mig! Och nu finns artikeln om mig och härskartekniker med i deras nyhetsbrev som kom igår, vet inte om den kommer i tryckt form också så småningom. Kul i alla fall med uppmärksamhet och att få möjlighet att komma ut med mina idéer till människor som arbetar med just de här frågorna!
Läs artikeln här.