Sagt om oss

Camilla är kompetent och pedagogisk, en fullträff för vår kick off!

— ordförande Medicine Studerandes Förbund

Härskartekniker

Vad är en härskarteknik? Vad är inte en härskarteknik? 

Boken Härskartekniker – identifiera, hantera och förebygga lär dig att identifiera några av de vanligaste härskarteknikerna, men framför allt ger den dig idéer om hur du kan hantera dem när du eller någon i din närhet blir utsatt. Du får också tips på hur du kan arbeta med att förebygga att teknikerna får fäste på jobbet, i föreningen eller i kompisgänget.

Här hittar du smakprov och tankar från boken, dela gärna med dig av dina egna erfarenheter och reflektioner! Tänk på att hålla en trevlig ton, jag förbehåller mig rätten att moderera kommentarerna.

————————————————————————————————————————–

 

Intervju i tidningen Kyrkfack

I maj blev jag intervjuad av tidningen Kyrkfack, och nu ligger den uppe digitalt! Kyrkans Akademiker har använt min bok som arbetsunderlag för sin förbundsstyrelse och gått igenom alla fjorton teknikerna som jag tar upp. På sidan 14-15 hittar du mig!

Bokmässan med Kvinnliga Talare

Jag ser verkligen fram emot att ställa ut på Bokmässan 2016 i Göteborg! 22-25 september hänger jag i Kvinnliga Talares monter E04:09 och varvar egna scenframträdande med intervjuer av andra intressanta talare. Jag förbereder mig på intensiva dagar och packar sköna skor :-)

traffa_mig_camilla_square

Månadens mentor

Tidigt i våras blev jag intervjuad av en reporter ifrån tidskriften Må Bra, och jag hade nästa glömt bort den där intervjun när tidningen damp ner i brevlådan i förra veckan!
Nu är jag alltså månadens mentor i tidningen och “en av Sveriges populäraste föreläsare” :-) och tipsar om att hantera härskartekniker i relationer. Kul jobbstart!

2016-08-15 13.24.39

Boken Härskartekniker som samtalsöppnare

Jag föreläste för KyrkA, fackförbundet för akademiker anställda i Svenska Kyrkan, häromdagen. Och det visade sig att de på ett praktiskt sätt använder min bok i sitt interna utvecklingsarbete! Förbundstyrelsen har haft den som litteratur, gått igenom och diskuterat, och på så sätt börjat ringa in en del av de problem som organisationen har. Med utgångspunkt i härskarteknikerna har de blivit mer medvetna om vilken jargong som råder, om hur hierarkier upprätthålls och hur konflikter får näring genom skitsnack och brist på kommunikation.
Så himla roligt! Det var ju precis det här som var mitt syfte med boken, att ha den som ett verktyg för att bli bättre och tydligare i dialogen och hitta sätt att hantera och förebygga problem i arbetsmiljön.  Nu hoppas jag såklart att fler tar med sig idén och arbetar vidare i sina församlingar och arbetslag. Och att andra organisationer inspireras att göra detsamma!

Att komma ut som slöfock

Nu finns min andra krönika i tidningen Arbetsliv ute att läsa här, eller i en papperstidning nära dig!
Jag erkänner att jag är en slöfock, du också kanske?

Kalla mig krönikör!

I höstas fick jag frågan om att bli krönikör i Prevents tidning Arbetsliv. Och det var ju så klart inte något jag tackade nej till! Jätteroligt sätt att nå ut med mina tankar, och också ett trevligt sällskap av kompetenta skribenter och läsare att befinna sig i :-)
Den här veckan publiceras min första krönika i tidningen, både den tryckta och den digitala versionen. Glad och stolt över mig själv tar jag helg. Läs gärna min krönika här.

Lite hyfs tack!

Jag bloggar, mer regelbundet än här, på Ett Gott Arbetsliv-bloggen. Mitt inlägg där idag tar upp en variant av härskartekniker som jag inte riktigt sätter något namn på, utan som mest verkar vara brist på hyfs. Läs gärna inlägget här!

Tidningen Arbetsliv

Tidningen Arbetsliv som ges ut av Prevent har en artikel om mig och härskartekniker i sitt senaste nummer. Och världens coolaste bild! Vill du läsa hela tidningen så finns den här, jag är på sidan 28-29.

Tidningen Arbetsliv nr 4/14

Kul jobbstart

Det är roligt att börja jobba igen efter semestern när man hittar en så här fin exponering av boken!

Sisu Bokklubb

Sisu idrottsböcker är en bokklubb för ledare och aktiva i idrottsrörelsen, och det är väldigt roligt att de tar in min bok i sitt månadsutskick!

 

Artikel om att skapa team!

Jag har skrivit en artikel om att skapa ett team av sin grupp på företagande.se. Den utgår ifrån Susan Wheelans teorier om gruppers utveckling, läs gärna artikeln här!